Një iluzion optik që do t’ju bëjë të mendoni mirë

“Iluzioni i gjinive” i Richard Russell-it duket se përshkruan fytyrat e një burri dhe një gruaje, por imazhet janë në fakt dy versione të së njëjtës fytyrë.

Kontrasti në njërën prej imazheve është rritur, ndërsa në tjetrën është ulur, sipas iluzionit të moshës, transmeton Telegrafi.

Fytyra me kontrast më të lartë konsiderohet femërore, ndërsa fytyra me më pak kontrast konsiderohet mashkullore.

Sytë dhe buzët janë saktësisht të njëjta në foto, sepse kontrasti i tyre nuk është ndryshuar.

Kjo për faktin se tiparet në njërën prej fotove dukeshin më të errëta.

Në Përmbledhjen e Iluzioneve Vizuale të Oksfordit, Russell shpjegon: “Fytyrat e femrave janë më tërheqëse me kontrast të rritur sesa të ulur, ndërsa fytyrat e meshkujve janë më tërheqëse me kontrast të zvogëluar sesa të rritur”.

Ai tha se iluzioni “tregon rëndësinë e këtij lloj kontrasti për perceptimin e gjinisë”.

Shikuesit mbetën të hutuar ndërsa përpiqeshin të identifikonin se cila fytyrë ishte femër dhe cila mashkull.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here