Le Bonnotte është patatja më e shtrenjtë në botë, e rritur në Île de Noirmoutier, një ishull në Gjirin e Biscay të Spanjës.

Këto patate të rralla rriten në tokë ranore që thith aromën e oqeanit. Hapësira e tokës në të cilën rriten patatet është e kufizuar në më pak se 50 metra katrorë.

Bonnot-et e brishta dhe delikate mblidhen ekskluzivisht me dorë, një nga një, vetëm gjatë një jave në vit, gjë që shpjegon çmimin e lartë prej 500 euro për kilogram.

Ato nuk duhet të qërohen, pasi lëkura thith të gjitha aromat dhe shijet e tokës dhe ujin e detit aty pranë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here