6.1 C
Pristina
Monday, May 16, 2022
Home KËSHILLA Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e këmbëve

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e këmbëve

Përdorni një peshqir

· Uluni në një karrige dhe vendosni një peshqir te këmbët.

· Filloni të kapni peshqirin me gishtërinj.

· Tërhiqni peshqirin me gishtërinj, lëshojini më pas dhe tërhiqeni sërish.

· Ndryshoni këmbët dhe përsëriteni ushtrimin.

· Bëjeni ushtrimin në 2-3 sete me nga 10-15 përsëritje (tërheqje e peshqirit).

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Ngrihuni dhe uluni

· Vendoseni peshqirin në një stol ose objekt të sheshtë, mjaftueshëm të fortë për të përballuar peshën tuaj.

· Vendosni një karrige si në foto për t’u mbështetur

· Qëndroni sipër stolit, mblidhni peshqirin me gishtërinj dhe më pas uleni njërën këmbë në tokë.

· Kryeni të njëjtin veprim me këmbën tjetër.

· Bëjeni ushtrimin në dy sete, me 10 përsëritje për secilën këmbë.

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Lëvizni topin

· Uluni në një karrige, mbajeni shpinën drejt dhe vendosni një top tenisi nën këmbë.

· Filloni të rrotulloni topin me pjesën e brendshme të shputës. Mos harroni të qëndroni drejtë.

· Bëjeni ushtrimin për 2-3 minuta dhe më pas përsëriteni me këmbën tjetër.

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Forconi muskujt

· Uluni në një karrige dhe vendosni njërën këmbë te këmba tjetër, si në foto.

· Vendosni një rrip elastik te shputa dhe mbajeni të shtrënguar me shputën tjetër.

· Më pas, ngrini ngadalë shpunën të cilën e mbani të lidhur me rrip.

· Bëjeni ushtrimin 2 herë, me 10 përsëritje për secilën këmbë.

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Ngrini gishtërinjtë gjatë ditës

· Mund ta bëni këtë ushtrim në zyrë, teksa punoni në kompjuter.

· Ngrini gishtërinjtë dhe formoni me to një gjysmë-harku imagjinar.

· Përsëriteni ushtrimin për 5 sekonda për secilën këmbë.

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Joga

· Uluni dhe përqëndrohuni te gishtërinjtë e këmbëve.

· Ngrini gishtin e madh sipër. Në të njëjtën kohë, “shtypni” katër gishtërinjtë e tjerë poshtë. Mbajeni kështu për 5 sekonda.

· Më pas, “shtypni” gishtin e madh posht dhe ngrini katër gishtërinjtë e tjerë. Sërish mbajini për 5 sekonda,

· Përsëriteni 10 herë për secilën këmbë.

Ushtrime që mjekët ortoped këshillojnë për dhimbjen e

Përshatur nga Bright Side

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Turma që iu fut valles deri në vdekje: Murtaja e kërcimit që tronditi Strasburgun

Në vitin 1518, një “'murtajë kërcimi" bëri që banorët e qytetit francez Strasburg, që thuhet se kërcenin në mënyrë të pakontrolluar për...

Nga e hëna në të diele, mësoni oraret më të mira për të postuar në Instagram

Mediat sociale vërshojnë jetën tonë! Patjetër që për të hyrë në procesin e leximit të këtij artikulli, ju keni llogarinë tuaj personale...

Ilaçi që zhduk zbokthin

I keni provuar të gjitha medikamente kundër zbokthit dhe nuk keni gjetur shërim? Nëse jeni mërzitur nga ky problem...

Nëse bojleri juaj bën këtë zhurmë, hiqeni menjëherë nga priza

Në rast shpërthimi, bojleri mund të shkaktojë dëme të mëdha materiale apo edhe të marrë jetë. Sipas ekspertëve, bojleri mund të shpërthejë...

Recent Comments